Лайфхаки

Секрети вдалих фотографій

Всі сучасні смартфони дозволяють фотографувати класно. Для того, щоб дивувати друзів знімками в Інстаграмі або просто зберігати світлі миті з життя в нормальній якості, не потрібно завершувати дорогі курси чи купувати фотоапарати. Достатньо пам’ятати декілька простих речей про які ми ділимося в цій статті.

 Шукай світлі місця

Просте правило, що є найважливішим для створення яскравих моментів. Наприклад, якщо ти робиш фото компанії друзів на пляжі, фокусуйся не на людях, яких хочеш сфотографувати, а на небі чи сонці.

Не хвилюйся, якщо люди на фото вийшли затемненими. Композиція збережена, а яскравість та контрастність легко виправити в будь-якому редакторі. Так званими “ідеальними часовими рамками” є ранок та вечір. Сонце не сильно світить і легше знайти місце для знімка. Звертай увагу на те, як падає світло, які тіні воно віддає та чи не засвітлює знімок.

Протри камеру

Хоч звучить кумедно та зазвичай ми не приділяємо уваги стану нашої камери. Якщо ти хочеш робити дійсно гарні фотографії в Інстаграм, краще тримати об’єктив у чистоті. Вночі з чистим склом світло не буде розпливатися, а вдень — кольори насичені. 

Не стій, адже зум не врятує

Виробник твого смартфона міг побудувати цілу маркетингову кампанію навколо зближення (зума) камери. Якщо об’єкт чи людина знаходиться на недалекій відстані, краще все ж зробити кілька кроків назустріч заради чіткого та деталізованого знімка.

Читайте також: Здорові стосунки з самою собою

Спалахом користуйся не лише в темряві

Фотографувати проти світла — погана ідея, але якщо вийшло, що тобі доводиться робити такий кадр, увімкни спалах. Він підсвітить силуети, тож ти отримаєш гарну, детальну композицію.

А ось у закритому середовищі з поганим освітленням спалах краще не використовувати, адже тоді все, що не потрапить до освітленої ділянки, просто не відобразиться на фото. Зроби підсвічування за допомогою ліхтарика з іншого телефону, так кадр буде більш повноцінним та деталізованим.

Практикуйся та експериментуй

Намагайся знімати так, щоб об’єкти були і на передньому, і на задньому плані. А в ідеалі — ще й посередині. Будь-який пейзаж виграє, якщо перед ним на знімку буде мальовнича деталь: квітковий кущ, цікава ваза чи готова фотозона.

Тільки за допомогою експерименту та виходу за рамки звичайних композицій у тебе є шанси зробити незвичайний яскравий кадр, що запам’ятається. Зрештою, навіть великі фотографи часто зізнаються, що їхні найкращі кадри вийшли випадково.

Вам також має сподобатись...