Новини

Розголошення інформації зривало контракти про постачання зброї – Міноборони

Міністерство оборони повідомляє про зірвані контракти на постачання зброї через заздалегідь оприлюднену інформацію, яка дозволяла “ворогові коригувати свої дії”.
Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр під час телемарафону.

“У нас було вже кілька прикрих фактів, коли люди з радості, з подяки тій чи іншій країні намагалися написати про те, що готується допомога ось така, що Україні нададуть таку зброю або таке спорядження, і потім через ворожі дії Російської Федерації зривалися контракти і поставки.

І тому в умовах війни ми сьогодні намагаємося мінімізувати витік інформації про те, яка допомога нам надається. Крім того, нам перешкоджають в укладанні цих контрактів та у постачанні самої допомоги… це дає можливість ворогові коригувати свої дії”.

“Верховна Рада проголосувала за закон, який встановлює кримінальну відповідальність за несанкціоноване поширення інформації про пересування, місцезнаходження українських військ, про бойові дії, про те, наприклад, що зайнятий якийсь рубіж, але війська там не закріпилися.

 

Читайте також: Орбан відповів на заклик Зеленського вирішити, на якій він стороні

 

Якщо цю інформацію подають до того, як офіційно подав Генеральний штаб, за це наступатиме кримінальна відповідальність”.

“Тому ми повинні все розуміти, що про бойові дії, які тривають зараз, не можна говорити, поки не оприлюднить Генеральний штаб. Як би нам не хотілося ці проміжні перемоги всім разом озвучити і радіти їм”.

Маляр також нагадала, що відповідно до закону, прийнятого Верховною Радою, за поширення несанкціонованої інформації про міжнародну військову допомогу, а також за оприлюднення до офіційного повідомлення Генерального штабу ЗСУ інформації про пересування, місцезнаходження, бойові дії українських військ запроваджено кримінальну відповідальність.

За її словами, є приклади, зокрема, по Київській області, коли очевидці виклали позитивну, здавалося б, інформацію, але це була незавершена оборонна операція, “і насправді це загрожує збільшенням втрат особового складу та активізує надміру супротивника”.

Вам також має сподобатись...