Історії

Молитви, які допоможуть у часи життєвих складнощів та випробувань

Ніхто з нас не застрахований від складних ситуацій та важких обставин. Як би ми не жили, ніхто не може бути впевненим, що завтра не вдарить біда. Так ми всі одного ранку прокинулися в країні, на яку напали. viйна принесла із собою лихоліття. І в ці непрості дні нам усім як ніколи потрібна втіха. Такою може стати молитва про допомогу у скрутній ситуації.

Святе Письмо попереджає нас, що земні блага є тимчасовими і не дають захисту від проблем. І тим більше не дають упевненості в тому, що одного дня сусідня країна не вирішить піти на вас збройним конфліктом.

Забере твій будинок і забере впевненість у завтрашньому дні. Але що ж робити у скрутну хвилину? Кого просити про допомогу? Віруючі люди сподіваються на Господа та на молитву.

Ми звертаємося до Бога, Богородиці і святих, коли самі не можемо знайти вихід із ситуації. Молитва стає для нас віддушиною та надією. У скрутну хвилину це рятує і дарує віру у благополучний результат. Найважливіше навіть не ті слова, які ми вимовляємо, а те, як ми це робимо.

Священнослужителі запевняють: «Справжня молитва — це щирий голос душі, яка бачить своє падіння і всіма силами прагне знайти милість Божу. Це предстояння перед Богом як перед Батьком, який тебе бачить, чує та любить. Молитва – це таїнство. Вона розуміється не розумово, а в міру самої участі в ній».

Саме тому, перш за все, потрібно знайти в своєму серці доброту і щиро попросити Господа про допомогу. Без корисливих цілей, без наміру. Просто звернутися до Бога, подякувати йому за все, що маєш. А вже після просити те, що тобі справді потрібно. Дехто вважає, що наші молитви будуть почуті, лише якщо ми й до цього вели благочестивий спосіб життя, проте нам здається, що це не зовсім так.

 

Читайте також: Секрет яскравого борщу криється у буряках, зварених цілком: бабусина хитрість

 

Все ж таки Господь всепрощальний і милостивий. Він обов’язково почує тебе і подарує тобі прощення, допомогу та підтримку. Головне — звертатися до нього щиро та з вірою в серці. Якщо відчуваєш потребу покаятися, завжди можеш прочитати псалом 50, він допоможе цьому.

Молитва про звільнення від розпачу

«Пресвята Владичице моя Богородице, святими Твоїми і всесильними благаннями віджени від мене, окаянного раба Твого, зневіру, забуття, нерозумність, недбальство, і все погане, лукаві і хульні помисли, від окаянного мого серця, від потьмареного мого, як жебрак і окаянен єсь, і визволи мене від багатьох лютих спогадів, і від усіх дій злих свободи мене, бо благословенна ти від усіх родів, і славиться Пречесне ім’я Твоє на віки. Амінь».

Молитва про швидку допомогу

«Благословенна Владичице! Чудотворному Твоєму образу припадаюче, молимося Тобі, всещедрій Матері людинолюбного Владики: здивуй на нас пребагатая милості Твоя і прохання наша, що приноситься Тобі, Скоропослушниці, прискори виконати все, що на користь на втіху і спасіння кожному. Відвідай, Пресвята, рабів Твоєю благодаттю, піддай недужому досконале здоров’я, збудженим тишу, полоненим свободу, і у всякому стражданні страждаючих втіши. Амінь».

Вам також має сподобатись...