Новини

Нові санкції ЄС проти Росії націлені на “Сбербанк” – Глава Єврокомісії

Новий пакет санкцій Європейського Союзу проти Росії буде націлений на Сбербанк та постачання нафти. Про це повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн газеті Bild am Sonntag, цитують Reuters, DW

“Ми вивчаємо російський банківський сектор, особливо ” Сбербанк ” , частку якого припадає 37% цього сектора ” . І, звісно, ​​питання, пов’язані з енергетикою”.

Фон дер Ляєн також повідомила, що ЄС працює над “розумними механізмами”, щоб постачання нафти (ембарго – ред.) також можна було включити до наступних санкцій.

За її словами, пріоритетом санкцій є скорочення доходів Путіна.

Глава ЄК також прямо захистила уряд ФРН від звинувачень у тому, що він гальмує запровадження обмежень щодо РФ: “Німеччина погодилася на всі п’ять запропонованих нами пакетів санкцій протягом 48 годин”.

 

Читайте також: Нова військова допомога США вже “почала надходити” в Україну – CNN

 

Ніколи ще Євросоюз “не діяв так згуртовано, рішуче та енергійно, як зараз”, і Берлін зіграв у цьому свою роль, вважає політикиня.

Фон дер Ляєн припустила, що введені щодо Москви каральні заходи вже дають ефект: “Санкції з кожним тижнем все глибше проникають у російську економіку”.

Експорт до Росії впав на 70 відсотків, валовий внутрішній продукт РФ знизиться на 11 відсотків, заявила вона.

Дефолт у Росії – лише питання часу, упевнена глава ЄК.

“Цією viйною Путін знищує свою власну країну та майбутнє народу”, – зазначила фон дер Ляєн.

Вам також має сподобатись...