Новини

Мер Чернігова: Місто розтрощене повністю, залишилося менше половини мешканців

Станом на 26 березня у Чернігові залишилося менше половини мешканців, місто повністю зруйноване – легше порахувати цілі будинки, ніж зруйновані.
Про це розповів міський голова Чернігова Владислав Атрошенко на прес-конференції в Ukraine Media Centre Kyiv, Атрошенко в ефірі каналу “Рада”

“Місто рознесене повністю. Простіше порахувати ті будинки, які ще вціліли. Убито понад 200 мирних людей. Зараз приблизно в Чернігові перебуває 120-130 тисяч городян (з приблизно 285-290 тисяч, які були до війни – ред.)

“Міська влада на місці, всі працюють, підтримують наше військо. Ніхто місто здавати не збирається”.

Мер також додав, що Чернігів в оперативному оточенні, ворог свідомо знищив міст, який сполучав місто з Київським напрямком.

Місто не має можливості ні влаштувати гуманітарні коридори, ні вивезти поранених.

 

Читайте також: Мер Славутича розповів, про що говорить з окупантами

 

Пішохідний міст під постійним перехресним обстрілом, перевозити вантажі через нього небезпечно, тому що він може впасти.

Атрошенко зазначив, що місцева влада планує вивозити тяжко поранених, яких не можна оперувати на місці. Наразі йдеться про 44 особи (це і військові, і громадянські громадяни, серед яких троє дітей).

Мер додав, що у місті немає стійкої електроенергії, але воду розвозять усіма доступними методами, і все, що можна відремонтувати – ремонтують.

Атрошенко також наголосив, що дуже допомагають волонтери, які надзвичайними зусиллями в тяжких умовах забезпечують людей усім необхідним.

Вам також має сподобатись...