Новини

Голова НАЗК посміявся над Шойгу, надіславши йому лист подяки “за корупцію в російській армії”

Голова Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков надіслав листа з подякою російському міністру оборони Сергію Шойгу за розкрадання коштів в армії РФ.
Відповідний лист подяки Новікова опублікований на сайті НАЗК

“Агентство висловлює щиру подяку Міністру оборони російської федерації Сергію Кужугетовичу Шойгу за неоціненний внесок у те, що російські засоби та ресурси забезпечення для нападу на Україну були розкрадені ще на етапі їхнього накопичення на кордоні двох держав.

Беручи участь у методичній, системній та довготривалій роботі з розкрадання бюджетних коштів Російської Федерації, що виділялися на розвиток військового потенціалу, Сергій Шойгу разом з іншими посадовими особами оборонного сектору сприяв прискоренню ліквідації окупантів на землях суверенної держави України.

Наполегливе прагнення посадових осіб Міністерства оборони та збройних сил Російської Федерації привласнити кошти російських платників податків, які мали піти на потреби армії, суттєво полегшують захист демократичної України”.

До того ж, до листа Новіков додав фотографії з наочними прикладами сміховинного захисту на техніці та обмундируванні військових окупаційних підрозділів РФ в Україні.

Зокрема, українські бійці з’ясували, що на деяких російських танках Т-72 та Т-80 для бронезахисту використовували картонні коробки з-під курячих яєць. У листі голова НАЗК вважає, що такий захист для танків мають обов’язково врахувати при формуванні рейтингу найсильніших армій світу Global Firepower.

   

Далі ж Новіков наводить приклад бронежилетів, всередині яких знайшли картонні, а не металеві пластини. За його словами, такі бронежилети були одягнені на членів екіпажу БМД “Барнаул-Т”, захопленого українськими захисниками.

 

Читайте також: Макрон заявив, що ЄС не може розпочати процедуру вступу з країною у стані війни

 

У так званому листі подяки згадують також про прострочені сухпайки, які видали російським солдатам в Україні. Термін давності яких минув ще у 2015 році, проте українські захисники знайшли великі партії цих прострочених сухпайків.

Новіков додав до листа фото, як загін російських окупантів везуть у цивільній вантажівці ЗІЛ-130 без бронезахисту.

“Також Агентство висловлює глибоку подяку за використання для пересування особового складу ЗІЛ-130, аналогів якому немає у світі. Крім очевидного комфорту, який відчувають російські військові у відкритому кузові при українських березневих морозах, швидкість пересування цього транспортного засобу, а також яскравий аквамариновий колір кузова, що дозволяє силам місцевої територіальної оборони ефективно проходити тренувальну підготовку з експлуатації сучасного озброєння з легких мішеней”.

Йдемо ще далі. Новіков також “похвалив” Шойгу за те, що в кишенях мундирів у військових, одягнених у “картонні” бронежилети, знайшли паперову замітку від російського міноборони із вказівками, як сприяти запобіганню корупції в армії.

І наприкінці листа Новіков додав інструкцію всім військовослужбовцям окупаційних сил РФ, як потрібно правильно здаватися в полон, щоб не опинитися в мобільному крематорії.

Вам також має сподобатись...