Новини

Експерти назвали 6 небезпечних продуктів для домашніх тварин

Іноді під час спілкування з власниками вихованців (котиків, собак і не тільки) на запитання: Чим ви годуєте? власники відповідають: «Що самі їмо, тим і годуємо».

Проте варто враховувати, що людська їжа не підходить для наших вихованців.

Звичайно, власник має право вибирати, годувати кішку чи собаку виробничими кормами або вибрати так зване натуральне харчування – «натуралку».

Просто часто власник плутає поняття «натуральне харчування» та «їжа зі столу». Це зовсім різні речі.

Якщо ви вибираєте «натуралку», то це збалансовані раціони за білками, жирами та вуглеводами, а також за вітамінно-мінеральним складом.

Продукти готують особливим чином або просто заморожують та обварюють окропом, як, наприклад, м’ясо.

Продукти зі столу ж готуються без урахування збалансованості і часто є причиною розладів роботи шлунково-кишкового тракту у наших улюбленців.

Які ж продукти небезпечні для домашніх тварин?

1. Шоколад. Містить токсичні речовини-теобромін та кофеїн, які можуть викликати отруєння (від блювання до аритмії та летального результату).

2. Солодощі та кондитерські вироби. Можуть викликати проблеми у роботі печінки, підшлункової залози, а також захворювання зубів.

 

Читайте також: Чому собаки кусають господарів: причини та що з цим робити

3. Кістки, особливо рибні та курячі. Ці кістки дуже гострі і тварина може поранити стравохід.

4. Алкоголь. Є дуже токсичним для тварин. Тішить лише те, що поодинокі тварини хочуть його вживати.

5. Спеції. Спеції негативно впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.

6. Будь-які ковбасні вироби та сосиски. У них дуже часто багато спецій, приправ, жир, які завдають величезної шкоди печінці та підшлунковій залозі.

Це є основні небезпечні продукти.

Також наші всі страви, такі як супи, печиво, салати і так далі, можуть завдавати непоправної шкоди здоров’ю вашого вихованця.

Якщо ви вирішили годувати вихованця «натуралкою», слід проконсультуватися у ветеринарного лікаря, а краще у ветеринарного дієтолога, який складе раціон харчування, прийнятний саме для вашого вихованця.

Вам також має сподобатись...