Новини

Міністр оборони Резніков зробив прогноз, коли закінчиться viйна

Міністр оборони Олексій Рєзніков поділився оптимістичними прогнозами, що активні бойові дії між Збройними силами України та російськими окупаційними військами припиняться до кінця 2022 року.

Про це він заявив під час виступу на Міжнародному безпековому форумі GLOBSEC-2022 у Братиславі

“Росія продовжує докладати зусиль щодо окупації всієї нашої держави.
Поки що неможливо передбачити, коли закінчиться viйна, але мої оптимістичні прогнози, що це реально зробити ще цього року”.

Рєзніков підкреслив, що плани Кремля ґрунтуються на переконанні, що всі землі навколо Росії є “російськими”, тому їх нібито необхідно “повернути”. Міністр зазначив, що наступними жертвами російської військової агресії стануть Польща, країни Балтії, Словаччина та інші, якщо Україна з партнерами не зупинить Росію та не послабить її військову міць.

 

Читайте також: У МЗС відповіли на заклик Макрона “не допустити приниження Росії”

 

Також він додав, що російська армія показала всьому світу, що її образ як “другої армії світу” виявився хибним. Але в Україні російські військові показали себе не як регулярна армія сучасної держави, а як збіговисько вбивць, мародерів та ґвалтівників.

Водночас міністр оборони наголосив, що на саміті НАТО в Мадриді слід залучити Україну до стратегії Альянсу на наступні 10 років, бо це на користь усього цивілізованого світу. На його думку, НАТО слід розпочати процес приєднання України до Альянсу де-факто, якщо це поки що неможливо здійснити де-юре.

Крім того, українські Сили оборони зосереджені на відкиданні ворожих військ з усіх тимчасово окупованих територій України, а далі Київ розглядатиме питання, як забезпечити безпеку України, коли Росія є її сусідом.

Вам також має сподобатись...