Історії

Цар Соломон та мудрість миру для всіх

Цар Соломон часто зустрічав схід Сонця на вершині гори, і одного разу, коли він уже спускався до підніжжя, його зустріли ті, що чекали, і сказали:

“Ти всім нам – джерело натхнення, а серця наші перетворюються після твоїх промов, мудрість ж твоя – здатна просвітлити навіть наш розум. Чи можна отримати відповіді від тебе? Дай відповідь нам на просте запитання: хто ми є?”.

Цар довго стояв і думав, а потім відповів:

Ви є храмом правди, одночасно – і зірками, і світлом усього світу. У кожному присутнім можна
знайти Всесвіт, бо як тільки в серці ви занурите свій розум, почнете слухати
його через свою ж любов – пізнаєте мову Бога. І тоді Блаженні стануть,
які пізнали його.

— Сенс життя у чому криється?

Життя представляється шляхом, метою та нагородженням, і обов’язково – танцем Любові. Існування можна назвати великим подарунком світу, вашим основним призначенням – зробити цвітіння.

Кожна окрема історія Ваша – це в комплексі історія цілого Всесвіту, а отже, що всупереч теоріям різноманітним життя наше прекрасніше. Про цінність життя ми часто забуваємо, але воно дана нам, як Свято, тому цінувати його – вище всього.

Головний сенс життя – проживати його тепер, тепер, бо зараз – це і є саме Життя.

– Чи можна перешкоджати тим, хто пересідує нещастя?

– Що ви посіяли, то тепер і доводиться збирати. Якщо бідність створили ви самі, то й нещастя – також віддали перевагу самостійно.

Плодом справжнього невігластва я завжди готовий називати гіркоту, а моменти бажання тільки сприяють розсіюванню вашого щастя, тоді як сила губиться у моменти звинувачення інших людей. Жебраком вважається тільки та людина, до якої не прийшло усвідомлення, бездомними стануть ті, хто Царство Боже не хоче усвідомлювати глибоко у собі.

Порожня часу розтрата – людина збіднює, і це – закон, і не варто просто животіти. Нехай натовп не сміє в душу вашу впроваджуватись, а ви цього не дозволяйте, а багатство нехай не
прийде до вас із прокльонами.

— Як можна нещастя пережити?

— Не робіть божественному засудження, адже ви є воно. Ваша подяка за те, що сталося – ось правило головне, не варто розділяти щось і порівнювати будь-кого. Знайте, що саме радість творить чудеса, а значить: радійте.

Любити треба себе, тому що ті, хто до себе пізнав любов, той щиро до інших пізнає. Тільки сміливий здобути блаженство може, а значить: навчитеся благословляти небезпеки. Щоб нещастя обійшло вас – навчіться молитися, коли радість у вас.

Торг із Господом робити не можна, а тільки молитися. Найсмачніша їжа для душі — це щастя, а Отця нашого хвалити – найкраща молитва.

— Чи існує певний шлях до щастя?

— Тільки люблячі завжди будуть щасливими і вдячними. Щасливі люди – це ті, що в собі рай знайшли, спіткали умиротворення, вони ж здатні з торжеством подарунок прийняти, і самі
дарують.

Усі, хто щасливі – вони щасливі у пробудженні, від того, що можуть йти, слухати Божий голос, а також ті, що своє призначення – виконують. Єднання ті, що пізнали – теж Щасливі, як і ті, що Богоспоглядання смак пізнали та перебувають у гармонії.

Щасливими будуть щиро Сонцю, що відкриються, вони — ніби річці подібні – течуть, і світові краси, що прозріли. Тільки Щасливі здатні прийняти саме щастя, вони усвідомлюють себе і мудрі у своїх вчинках. Полюбивши своє тіло і душу – теж Щасливі, вони ж – життя вихваляють,
творять, вони можуть прощати і вони — вільні.

— Чи існують секрети загального достатку?

— У Божій скарбниці всі наші життя є величезним перлиною, тоді як головною коштовністю людського серця – безумовно мусить бути Господь. Безмежно є благо навколо віруючого, а достаток – невичерпним століттями.

Всі можемо ми жити в достатку, адже світ настільки багатий! І чим більше ви віддаватимете – тим більше отримуватимете, ви й не підозрюєте, що Щастя чекає не далеко, а одразу за дверима будинку.

Достатку потрібно просто відкритися і повільно перетворювати на зване «життєве золото» абсолютно все, що вийде у вас. І ті, що у собі скарб знайшли – скоро стануть блаженними.

 

Читайте також: Чому не можна підмітати підлогу сухим віником: про що не здогадуються господині

 

— Як правильно жити у світі?

— Випити з миттєвостей життєвих поспішайте, бо лише життя непрожите може породити смуток. Завжди пам’ятайте, що зовнішнє – відображення внутрішнього.

Морок у світі виникає тільки з мороку, що виникає у ваших серцях. Сонце сходження – це і є справжнє щастя, а розчинення у світлі – і є споглядання Бога. Просвітленням же я назву сяйво, наче від тисяч Сонців. І Блаженні будуть ті, хто прагне світла.

— Чи можна пізнати гармонію і в який спосіб?

– Жити можна таким чином, щоб без заздрощів, без шкоди іншим і просто. Сумніви покликані очищати, але не повинні провокувати у нас безсилля. Творіння – виключно заради процесу, а не можливого визнання, до прекрасного потрібно прагнути.

Спробуйте ставитися до своїх близьких, як до якихось одкровень. Принесіть нове у цей світ, а минуле – спробуйте змінити, прикрасити та просто забути про нього. Енергією любові має стати ваше тіло і наповнювати все, одухотворяти. Де любов живе – там є Бог.

— Де живе досконалість та шляхи досягнення її?

— Щасливий може змінити багатьох, але пам’ятайте, що волелюбним є саме щастя – нещасні перетворюються на рабів. Світ відкриється тим, хто відкрився. Спробуйте осягнути мистецтво
щастя. Ви станете владикою лише тоді, коли відмовитеся протистояти.

Після сказаного Цар любовно окинув поглядом присутніх і додав:

Багато чого можна спіткати, якщо слухати Безмовність … Залишайтеся собою і в гармонії жити вчіться, в гармонії!

Вам також має сподобатись...