Новини

Володимир Зеленський зустрівся з держсекретарем та міністром оборони США

Президент України Володимир Зеленський ввечері 24 квітня зустрівся із Державним секретарем США Ентоні Блінкеном та Міністром оборони США Ллойдом Остіном, які прибули з візитом в Україну.

Володимир Зеленський наголосив на важливості відвідування американськими чиновниками Києва у цей відповідальний та надзвичайно важливий момент для України.

Про це повідомляє Офіс президента України.

“Ми цінуємо те, що Сполучені Штати Америки безпрецедентно допомагають Україні. Хочу від себе особисто і від усього українського народу подякувати президенту Байдену за його лідерство в підтримці України, за його особисту чітку позицію.

Подякувати всьому американському народу, а також Конгресу за двопалатну та двопартійну підтримку. Ми це бачимо. Ми це відчуваємо”, – зазначив Володимир Зеленський.

 

Читайте також: Макрон переміг на виборах із результатом 58% – екзит-пол

 

На зустрічі сторони обговорили оборонну допомогу, посилення санкцій проти Росії, фінансову підтримку України та гарантії безпеки.

Президент України зазначив, що США вже надали Україні оборонну підтримку на загальну суму 3,4 мільярда доларів, що є найбільшим внеском у зміцнення обороноздатності України. Окрему увагу приділили також санкційній політиці, яка має й надалі посилюватись та стати вагомим елементом впливу на агресора. Тож Президент передав американській стороні План дій щодо посилення санкцій проти РФ.

“Ми розуміємо, якими мають бути наступні кроки на цьому треку. І розраховуємо на підтримку партнерів”, – наголосив Володимир Зеленський.

Вам також має сподобатись...