Новини

Переговори між українською та російською сторонами продовжуються по відеозв’язку

Переговори між українською та російською делегаціями, які раніше проходили у Білорусі, продовжуються через відеозв’язок.

Про це стало відомо з російського медіа “Інтерфакс” із коментарем Пєскова, сайт Кремля, джерела УП в Офісі президента України, twitter-сторінка члена української делегації Михайла Подоляка

Пєсков: “Так, переговори продовжуються у відеоформаті, делегацію продовжує очолювати Володимир Мединський. По деталях ми поки що утримуємося від будь-яких коментарів”.

Про факт таких переговорів раніше, ніж 12 березня, згадали на сайті Кремля. У прес-релізі щодо змісту телефонної розмови російського президента Володимира Путіна з німецьким канцлером Олафом Шольцем та французьким президентом Еммануелем Макроном зазначено, що Путін, мовляв, розповів їм про кілька раундів переговорів між українською та російськими делегаціями, що проводились у відеоформаті.

 

Читайте також: Журналісти показали палац Медведчука зсередини: тарілки по $345, шуби та позолота

 

У коментарі російському “Інтерфаксу” член російської делегації депутат Держдуми Леонід Слуцький підтвердив, що переговори проходили у тому ж складі делегацій, що були й у Біловезькій пущі в Білорусі.

Джерело УП в Офісі президента сказало, що українська сторона обговорює з росіянами розширення гуманітарних коридорів, насамперед із Маріуполя.

Близько 18:43 вже Михайло Подоляк на своїй twitter-сторінці оприлюднив фото з головою ВП Андрієм Єрмаком та підтвердив, що переговори надалі відбуватимуться у безперервному відеоформаті.

Подоляк: “Переговори з делегацією РФ продовжуються безперервно у відеоформаті. Створено спеціальні робочі підгрупи. Позиції України визначені жорсткими попередніми директивами”.

Українська влада раніше не анонсувала і не заявляла про проведення зустрічей в онлайн-форматі з російською делегацією.

Вам також має сподобатись...