Новини

Головний дипломат ЄС поговорив із директором МАГАТЕ щодо ситуації на ЧАЕС

Головний дипломат ЄС Жозеп Боррель провів телефонну розмову з директором Міжнародного агентства з атомної енергії після новин про повне знеструмлення Чорнобильської АЕС, яка зараз під контролем російських окупаційних військ.

Про це він повідомив у своєму Twitter.

Боррель назвав цю ситуацію “дуже тривожною”.

“Закликаю Росію дбати про безпеку ядерної інфраструктури в Україні. Висловлюємо повну підтримку зусиллям МАГАТЕ для пошуку практичних рішень у цих надзвичайних обставинах”, – повідомив він.

 

Читайте також: Окупанти авіаударом повністю знищили дитячу лікарню у Маріуполі

 

У середу внаслідок дій російських окупаційних військ Чорнобильська атомна електростанція повністю залишилася без електропостачання.

Бойові дії продовжуються, що унеможливлює ремонтні роботи та відновлення енергоживлення. Місто Славутич теж знеструмлене.

Глава МЗС Дмитро Кулеба закликав міжнародне співтовариство терміново вимагати від Росії припинити вогонь та дозволити ремонтним частинам відновити електропостачання на ЧАЕС.

В “Енергоатомі” повідомили, що підтримання достатньої холодної температури на ЧАЕС після закінчення палива для дизель-генераторів та за відсутності електропостачання може здійснюватися близько семи діб.

Вам також має сподобатись...