Лайфхаки

Топ порад, як позбутися болю в животі під час місячних

Кожна з нас у ці дні відчуває неприємний спазм в животі. Щоб з’ясувати, як позбутися від болю під час місячних, пропонуємо вам нашу добірку порад. Чи можливо ще чимось, окрім таблеток, втамувати біль? Читайте далі.

1. Спокій та відпочинок

Місячні – стрес для багатьох жінок. Тож, відпочивайте. Чим спокійнішими ви будете, тим менше дискомфорту відчуватимете, а також постарайтеся довше спати. Адже здоровий сон неабияк важливий у ці дні.

2. Йога та медитація

Біль у час циклу – наслідок перенапруги в області живота. Найефективнішим способом зняти напругу є розслабити ці м’язи. Запишіться на курси йоги чи медитації або практикуйте вдома. Вони допоможуть не лише фізично розслабитися, а й емоційно.

 

Читайте також: Довго приховували, але все ж розповіли. Скарлет Йоханссон вагітна

 

3. Теплові компреси

Кілька хвилин у теплій ванні розслабляє м’язи і знімає спазми. Але обов’язково скористайтеся тампоном, бо є ризик підхопити інфекцію. Якщо ж немає можливості прийняти ванну – використовуйте усім відомі грілки. Покладіть теплу (не гарячу) грілку на низ живота на 15 хвилин – вона допоможе зменшити кровотечу і заспокоїти біль.

4. Правильне харчування і вітаміни

Правильне харчування допоможе покращити обмін речовин в організмі. Варто відмовитися від смаженої та копченої їжі, пити більше води і соків. До речі, не варто переїдати.

Старайтеся додати в раціон якомога більше сиру, селери, кураги та брокколі, адже у  цих продуктах є багато кальцію, що допомагає м’язам матки розслабитися і зменшити біль. Можете додати в їжу і вітамінів. Наприклад, В1 і магній.

 

Будьте здорові!

Вам також має сподобатись...