Новини

Який диван вибрати: 8 варіантів для різних ситуацій

При виборі меблів у квартиру дизайнери рекомендують враховувати максимум чинників. Важливим є і те, скільки вільного простору, і те, які звички чи особливості здоров’я мають члени сім’ї.

Оскільки диван зазвичай займає одне з головних місць у будинку, до його пошуку слід підійти особливо ретельно – щоб вибрати варіант, який є оптимальним для всіх домочадців.

 

Диван з великою глибиною сидіння

Якщо всі члени родини високого зросту, то при виборі дивану важливо звернути увагу на його глибину. Ідеальними будуть моделі з глибиною сидіння (крім спинки та подушок) не менше 70 см.

 

Розкладний диван

Диван з механізмом розкладання підійде для тих, хто часто запрошує гостей із ночівлею.

При необхідності з нього можна зробити повноцінне спальне місце. У зібраному вигляді меблі виглядають лаконічно та акуратно, а в ящику під сидінням зручно зберігати постільну білизну.

 

Диван із високою спинкою

Такий варіант рекомендується тим, хто нарікає на проблеми зі спиною. В цьому випадку хребту потрібна додаткова підтримка.

Забезпечити її допоможуть щільні подушки. Є й спеціальні ортопедичні дивани із підставками під шию.

 

Невеликий двомісний диван

Такий варіант підійде тим, у кого у квартирі мало місця і не хочеться візуально перевантажувати простір.

Дизайнери радять придивитися до компактних двомісних моделей на високих ніжках: вони функціональні і водночас виглядають менш масивними.

 

Диван з пуфиком або блоком для ніг

Він виявиться зручним для тих, хто любить читати лежачи. Стаціонарний або висувний блок, а також пуф дозволять витягнути ноги.

Також плюсом є широкий підлокітник – багатьом потрібна опора під час читання.

 

Модульний диван

Якщо сім’я велика і любить збиратися вечорами у вітальні – диван зазвичай стає основною точкою тяжіння.

 

Читайте також: Овочеві закуски з творожним сиром

 

Ідеальними є збірні моделі з окремих частин, які легко пересувати. Коли потрібно, блоки можна розмістити в різних кутах кімнати, розставити навколо журнального столика або зібрати одну велику “м’яку” зону для перегляду фільму.

 

Диван з відкидним ліжком

Такі меблі добре підійдуть для студії або квартири, де дуже мало місця. Завдяки їй вдасться мати максимум вільного простору вдень та комфортне місце для сну.

 

Шкіряний диван

Якщо в будинку немає можливості організувати робочий кабінет, то для роботи часто доводиться використовувати вітальню.

Диван зі шкіри або під шкіру виглядає солідно і суворо і не зіпсує враження, якщо потрібно взяти участь у відеоконференції.

Вам також має сподобатись...