Новини

Як вибрати якісний та справжній сир. Поради

Щоб сир, який ми купуємо в магазині, був справді корисним, треба вміти відрізняти його від «сирних продуктів» та інших аналогів натурального продукту.

Варто пам’ятати, що не весь сир однаково корисний.

Сьогодні у світі існує сотні сортів сиру.

Один від одного вони відрізняються за декількома параметрами: з якого молока зроблені (коров’ячого, козячого, овечого або інших тварин), чи є добавки, термін дозрівання, жирність тощо.

Щоб вибрати дійсно якісний продукт, потрібно враховувати всі ці фактори і вміти визначати хороший сир навіть візуально.

Отже, на що потрібно звернути увагу при придбанні продукту:

 

  • Уважно читайте етикетку з назвою сиру.
  • Вивчайте склад продукту. Ця інформація міститься на фабричній упаковці сиру або етикетці. До речі, вона корисна ще й тим, що гарантує відсутність сторонніх бактерій на поверхні сиру.
  • Зверніть увагу на термін придатності продукту: якщо він наближається до кінця, краще вибрати інший сир

 

З чого роблять натуральний сир?

Натуральний сир – це взагалі не дешевий продукт.

Як правило, для його виготовлення використовують такі інгредієнти: сире коров’яче (козяче, овече та ін.)

 

Читайте також: Леся Нікітюк поділилася думкою, чи існує дружба між чоловіком та жінкою, й розповіла про відносини з Сергієм Притулою

Молоко виключно вищого і першого сорту, сире знежирене молоко; сирі вершки; сіль кухонну харчову; бактеріальні закваски і концентрати молочно-кислих бактерій; натуральні барвники (бета-каротин і екстракт аннато).

Якісний сир є незамінним джерелом корисних речовин і мікроелементів: легкозасвоюваного молочного білка, вітамінів А, Е, D, С, групи В, РР, а також заліза, калію, кальцію, магнію, міді, марганцю, натрію, фосфору і цинку.

Як серед безлічі сирів знайти найкращий і якісний?

Експерти рекомендують, в першу чергу, звертати увагу на те, як сир виглядає. Він повинен бути щільної консистенції, мати рівний зріз і не мати сторонніх запахів.

До того ж:

  • На якісному продукті не повинно бути жодних тріщин або нерівностей, в тому числі в самій структурі сиру (вкраплення, грудки і ін.).
  • Кірка повинна бути рівна, тонка, без пошкоджень і покрита полімерною плівкою. Занадто товстий підкірний шар неприпустимий у хорошого продукту.
  • Справжній запах сиру має солодкувато-пряний відтінок, або злегка кислуватий (залежить від сорту).
  • Неприпустима на сирі наявність цвілі, якщо тільки це не спеціальний сорт з блакитної, сірої, зеленої або білої цвілі, що підтверджується етикеткою.

Вам також має сподобатись...