Новини

Лавров заявив, що переговори з Україною триватимуть, але без припинення вогню

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що не бачить причин не продовжувати переговори з Україною, хоча нібито Україна часто змінює свою позицію. Про це Лавров заявив в інтерв’ю телеканалу “Росія 24”

“Не бачу причин, через які ми їх [переговори] не можемо продовжувати, хоча українська сторона щоразу вивертається, буває, на 180 градусів, відкидаючи те, що вона сама пропонувала пару днів тому, наприклад. Але ми люди терплячі і наполегливі”.

При цьому Лавров заявив, що Росія не має наміру робити паузи в бойових діях на період переговорів з Україною.

“Президент неодноразово наголошував, що ми віддаємо перевагу переговорам. Але якщо під час найпершого раунду, коли українська сторона запропонувала і ми погодилися провести контакт делегацій, і якщо тоді президент дав команду взяти паузу в бойових діях та у проведенні спеціальної viйськової операції, то коли ми переконалися, що українці і не збиралися відповідати взаємністю, було ухвалено рішення, що на наступні раунди переговорів жодних пауз не буде.

Поки що не буде досягнуто остаточної домовленості, поки вона не буде підписана”, – сказав міністр.

 

Читайте також: Канцлер Австрії розповів про свої переговори з Путіним: “Пряма, відкрита та жорстка розмова”

 

Він також анонсував появу нових масових поховань та застосування хімічних речовин, які нібито будуть “провокаціями” України. Як відомо, Росія також називає провокаціями звірства російських військових у Бyчi та Крaмaторськy.

“Провокації будуть, нам треба на ці провокації відповідати, по-перше, фактами. Ну і, по-друге, я думаю, наш головний аргумент – це те, що відбувається на землі”, – сказав Лавров.

Він також заявив, що Росія не займатиме підлегле становище щодо західних країн.

Крім того, Лавров пообіцяв, що Москва вживе всіх необхідних правових заходів для захисту співвітчизників за кордоном від “рус0ф0бії”.

Вам також має сподобатись...