Новини

В Україні працюватимуть 4 фонди відновлення – Шмигаль

Кабінет міністрів розпочинає роботу над створенням чотирьох фондів, кошти яких підуть на повне відновлення України.

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час чергового звернення.

“За дорученням президента уряд починає працювати над створенням 4-х фондів. Кошти цих фондів підуть на відновлення України”, – сказав Шмигаль.

Перший – Фонд відновлення зруйнованого майна та інфраструктури.
“Ми відновимо все, що зруйнували російські окупанти. Кожен будинок, кожну квартиру, кожну школу, кожен дитячий садок і лікарню, кожен міст і дорогу”, – зазначив прем’єр.

Другий – Фонд оновлення та трансформації економіки.

 

Читайте також: Окупанти повністю відключили Херсон від українського телебачення і поширюватимуть там фейки

 

“Ми проситимемо наших партнерів схвалити для нас так званий український План Маршалла. Нам потрібно не просто відновити економіку, ми будуватимемо нову європейську країну”, – заявив він.

Третій – Фонд обслуговування та погашення боргу.
“Незважаючи на війну, Україна виконує всі свої зобов’язання. 1 березня Мінфін зробив купонну виплату у розмірі 292 мільйонів доларів за єврооблігаціями. Але ми вважаємо, що світ має допомагати та підтримувати Україну, розуміючи, який вантаж сьогодні лежить на нас”, – повідомив Шмигаль. .

Четвертий – Фонд підтримки постраждалого бізнесу.
“Ми бачимо, скільки підприємців та компаній допомагають нашим військовим, лікарям, звичайним українцям. Усі об’єдналися заради спільної мети вигнати ворога з нашої землі. Наше завдання – допомогти бізнесу повернутися до нормальної роботи, нормального життя, нормального існування”, – зазначив прем’єр.

Вам також має сподобатись...