Новини

Як ЗСУ знищили кадировців, які планували вбити Зеленського , – розвідка

26 лютого Збройні сили України знищили ударне чеченське угруповання, метою якого була ліквідація президента Володимира Зеленського, – за даними однієї з українських розвідок.

Стало відомо, що ключову роль в “операції” РФ проти України було відведено саме захопленню Києва та фізичній ліквідації вищого керівництва країни, включаючи президента.

Виконання такої найгіршої та найбруднішої роботи Путін доручив голові Чечні Рамзану Кадирову і під час зустрічі 3 лютого 2022 особисто проінструктував його.

Завдання чеченців – зачистка Києва, фізична ліквідація та профілактична робота з українськими лідерами.

Після цього в Грозному терміново було утворено ударне угруповання на чолі з помічником Кадирова по силовому блоку Данилом Мартиновим.

Надалі вони увійшли до складу угруповання сил Росгвардії, приданого до частин та з’єднань Східного військового округу, розгорнутих на території Білорусі, яке 24 лютого розпочало вторгнення в Україну на київському напрямку.

Розвідка опублікувала уривки з переговорів Мартинова та Кадирова, де перший повідомляє про свої плани та дії.

Пізніше угруповання увійшло до України у складі колони, що налічує понад 250 одиниць техніки та понад 1,5 тисячі особового складу “найкращих бійців Чеченської Республіки”.

Але вже 26 лютого на підступах до Києва в районі Гостомельського аеропорту кадировська гвардія зазнала дуже тяжких втрат.

Як стало відомо з джерел в українській розвідці, знищення кадировців стало можливим завдяки оперативній інформації, отриманій від анонімного джерела, яке представилося “співробітником ФСБ РФ”, яке нібито хоче запобігти кровопролиттю.

Читайте також: Як відновити сили: 3 секрети

За словами цього джерела, підтвердженим матеріалами перехоплення, Путін, покладаючи на Кадирова таке важливе завдання, паралельно доручив ФСБ РФ контролювати її виконання.

У центральному апараті ФСБ було створено тимчасову оперативну групу, яка фіксувала кожен крок Кадирова та близьких до нього людей.

Вже після вторгнення на територію України, одним із співробітників ФСБ, який нібито виступає проти війни, з метою якнайшвидшого припинення кровопролиття, українським спецслужбам було ініціативно передано попереджувальну інформацію про маршрут проходження колони кадировців та їхню роль у спецоперації проти України.

26 лютого, після розвідки з використанням БПЛА, Збройними силами України за двома локаціями кадировців у районі Гостомеля було завдано нищівного удару, внаслідок якого, за інформацією ГШ ЗСУ, загинув близький до Кадирова командир 141-го моторизованого полку Росгвардії Чечні Магомед Туша.

“Навіть співробітники ФСБ вважають для себе чужою війну з Україною.

Хоча не виключається, що, сприяючи знищенню еліти кадировської гвардії, ФСБ РФ банально завдало серйозного удару по позиціях самого Кадирова в кремлівській вежі”, – припустили в розвідці.

Що ж передувало: Раніше британське видання The Times повідомило, що в Києві діють понад 400 “вагнерівців”, яким Кремль наказав убити президента Володимира Зеленського та його уряд та підготувати ґрунт для захоплення влади Росією.

Сам президент також заявляв, що його хочуть вбити.

І у Міноборони повідомляли, що у районі Гостомелю 26 лютого українські військові розгромили спецпідрозділ Росгвардії Чечні.

Вам також має сподобатись...